"Tri rata su me ojačala, nekad sam po dva sata čekao da kupim hljeb"

Luka Milivojević za Times

"Tri rata su me ojačala, nekad sam po dva sata čekao da kupim hljeb"

E. Škorić

Srbijanski reprezentativac Luka Milivojević je za britanski Times kazao kako su ga ojačala tri rata.

Engleske novinare uvijek zanimaju prošlosti nogometaša s Balkana, obzirom da se ovdje u prošlosti dosta ratovalo.

Milivojević je igrač Crystal Palacea, a za Times je govorio o ratu, Crvenoj zvezdi...

„Sjećam se kada sam morao da čekam dva sta u redu kako bih mogao da kupim veknu hljeba i dva litra ulja – imao sam šest ili sedam godina. To te nauči da poštuješ mnoge stvari. Ja znam da poštujem novac i život. U posljednjih 30 godina preživjeli smo tri rata, poslije toga ojačaš, naučiš kako da preživiš“, kazao je Milivojević (26).

O njegovoj karijeri najviše se brinuo njegov otac.

"Otac me učio da ne lažem i ne kradem, tako mi je gradio karakter. Nikada me nije puštao da pobijedim ako bismo igrali fudbal do deset jedan protiv drugog. Uvijek je bio prvi koji me kritikovao, nikada me nije tapšao po leđma i govorio da je sve savršeno ukoliko nije. Slijedio sam uvijek njegove savjete".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Selektor BiH Robert Prosinečki jedan je od onih koji su bili idoli nogometašu Palacea.

„On je bio vrhunski igrač, nastupao je za Real Madrid i Barcelonu. Bio je prvak Evrope za Zvezdom. Sjano je igrao, često nam se priključivao na treningu. Navijači Zvezde su zaista vatreni i mislim da su me voleli. Ja sam navijač kluba od kada sam bio dijete kada me je otac vodio i držao na ramenima. Ipak, Zvezdi je bio potreban novac, pa su me prodali u Belgiju“, otkriva Milivojević.

Top Komentari

Jaa
Jadni vi Smrdi. Zaratite, ubijate, koljete, silujete.. i onda pravite zrtve od sebe.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi