Trivunović: Historijski plasman NK GOŠK, posvećujem pobjedu predsjedniku i direktoru

Trener tima iz Gabele nakon pobjede u četvrtfinalu Kupa BiH

Trivunović: Historijski plasman NK GOŠK, posvećujem pobjedu predsjedniku i direktoru

Danas su u Kaknju dva federalna prvoligaša odmjerila snage u četvrtfinalu Kupa BiH. Uspješniji je bio GOŠK i na gostujućem terenu došao do ubjedljive pobjede nad ekipom Rudara, rezultatom 0:3.

Tako si izabranici Vuleta Trivunovića došlo do plasmana u polufinale Kupa BiH.

Trener GOŠK-a je bio zadovoljan partijom svojih izabranika.

"Prije svega, čestitam i jednoj i drugoj ekipi na prikazanoj igri. Mislim da su se srele dvije podjednake ekipe, što se tiče kvaliteta, i stvarno sve čestitke idu i mom kolegi koji je fantastično spremio ekipu... Mi smo dosta sretno postigli taj prvi gol, poslije su oni imali dvije-tri stopostotne šanse i neiskorišteni penal... Možda je taj crveni karton ipak donio neku prevagu na terenu iako se to nije vidjelo do polovine drugog poluvremena kada smo počeli igrati onako kako sam tražio da se igra od početka - mirno, da se trudimo da igramo fudbal, da se pokažemo u dobrom svjetlu publici", izjavio je Trivunović, pa nastavio:

"Sve u svemu, čestitam mojim igračima, oni su najzaslužniji za ovaj historijski plasman NK GOŠK u polufinale i ja kao trener želim posvetiti ovu pobjedu predsjedniku kluba Luji i direktoru kluba Andriji. Neka im ovo bude nagrada za sve ono što prave sa klubom iz jednog mjesta od 500 stanovnika. Pokazali su da pošten, iskren rad može dovesti tako mali klub među četiri najbolje ekipe u BiH."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nastavlja se i sezona Prve lige FBiH, koliko može GOŠK?

"Mi nemamo nikakav imperativ ulaska u Premijer ligu, naša je želja da svaku utakmicu igramo kao što smo igrali danas, da se pokušamo nadigravati i da napravimo filter ekipe za ljeto. Ambicije, opet ponavljam, nisu vezane za Premijer ligu, ali ćemo se truditi da svaku utakmicu damo svoj maksimum, da igramo pošteno i čestito. Svakome ko na spobjedi ćemo čestitati.. Ali mislim da smo tu mi, uz Rudar, Goražde, TOŠK i Olimpik koji je najkvalitetniji i da ćemo biti u vrhu tabele", poručio je Trivunović za SportSport.ba.

Top Komentari

papagaj
Bravo Vule
2 0
Ljacmu1
GOŠK realno nije lošiji od Olimpika ali ovi moraju u PL. Isto tako se guralo Mladost.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi