Trka se nastavlja: Sloga i Olimpik slavili na teškim gostovanjima

Ista meta, isto odstojanje

Trka se nastavlja: Sloga i Olimpik slavili na teškim gostovanjima

S. Mlaćo

Veoma je uzbudljivo bilo danas na terenima Prve lige Federacije BiH. Odigrano je sedam susreta 26. kola Prve lige FBiH, a lider Sloga je gostovala u Rudaru iz Kaknja te slavila sa minimalnih 1:0.

U prvom poluvremenu Rudar je imao nešto više od igre, Kobilica i Čehajić su zaprijetili gostima, a pred sami kraj prvog poluvremena i Sloga je imala dobru priliku, međutim istakao se golman Rudara Jovanović.

U 50. minuti velika šansa za Rudar, al Bajro Spahić nije bio precizan. U nastavku smo gledali miran meč, bez puno prilika, a pred sami kraj Sloga dolazi do vodstva i vrijedne pobjede. Strijelac je bio Jazvin.

Olimpik je slavio važnu pobjedu u gostima nad Orašjem (2:1). Publika je u Orašju mogla vidjeti kvalietan meč, a prvi u gosti došli u vodstvo i to pogotkom Bibića nakon centaršuta.

Domaći se ipak vraćaju i u 34. minuti Vidović glavom matira Bandovića za konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku dvije sjajne prilike za Orašje, ali Olimpik po drugi put dolazi u vodstvo u 58. minuti kada Osmanović matira Oštrakovića. Do kraja bez uzbuđenja i gosti nose tri boda u Sarajevo.

U Visokom smo vidjeli pobjedu bodova. Zvijezda je na samom startu povela pogotkom Cvijanovića, a uzvratio je sa 11 metara Cana.

Do kraja su mreže mirovale i ostalo je 1:1.

Prva liga FBiH, 26. kolo:

FK Rudar - FK Sloga Simin Han 0:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Orašje - FK Olimpik 1:2

NK Bosna Visoko - NK Zvijezda 0:0

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi