Trka za Zlatnu kopačku: Lewandowski još nije siguran

Ko će doći do prestižnog priznanja?

Trka za Zlatnu kopačku: Lewandowski još nije siguran

Kako je Bayern još u igri u Ligi prvaka, Robert Lewandowski još nije završio sezonu u kojoj apsolutno briljira.

Poljski golgeter je ove sezone u dresu Bayerna postigao čak 51 gol (na 43 utakmice), a 34 gola u njemačkom šampionatu su mu bila i više nego dovoljna za titulu najboljeg strijelca Bundeslige.

Lewandowski je jako blizu i evropske Zlatna kopačke, mada još nije potpuno siguran na poziciji najboljeg strijelca Evrope (evropskih liga).

Naime, sezona Bundeslige je završena, dok njegovi prvi pratioci imaju odigrati još po šest utakmica u Seriji A.

U Seriji A se inače vodi žestoka borba za titulu Capocannonierea između Cire Immobilea i Cristiana Ronalda.

Ciro Immobile, čiji je Lazio (pa i on sam) usporio od nastavka sezone, je na 29 golova, što znači da je itekako moguće da se po broju golova izjednači, pa i prestigne Lewandowskog do kraja sezone u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon što je sinoć protiv Atalante dva puta pogađao sa bijele tačke, Cristiano Ronaldo se opasno približio Immobileu, pa tako i ušao u utrku za Zlatanu kopačku. Portugalac je šest kola prije kraja Serije A na 28 golova.

Dakle, Immobile ili Ronaldo i dalje mogu "skinuti" Lewandowskog i oteti mu Zlatnu kopačku. Biće zanimljivo pratiti i ovu trku...

Top Komentari

DamirS
Ciro i Ronaldo igraju 38 utakmica a Lewa samo 34. Osim toga ona dvojica već imaju po 11 penala. Znači mogu stići Lewu ali ipak ove godine nisu na njegovom nivou.
5 4
Vuk13
I liga je lewi lakša jedno 10 puta
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi