Maskirao se, napravio lažne dokumente i htio da utrči na teren, pa doživio šok na stadionu

Vitaly je imao plan, ali ga nije realizovao

Maskirao se, napravio lažne dokumente i htio da utrči na teren, pa doživio šok na stadionu

Endin Čaušević

Argentina i Francuska jučer su odigrali spektakularno finale na Lusail stadionu, a na kraju su nakon penala slavili Gaučosi i po treći put u historiji postali prvaci svijeta. Ovo finale ponovo je pokušao obilježiti i YouTuber, Vitaly Zdorovetskiy, koji je imao namjeru da utrči još jednom na teren, no plan mu je propao.

Vitaly je poznati YouTuber koji se proslavio svojim videima na društvenim mrežama prije desetak godina, a fudbalska javnost upoznala ga je na Mundijalu u Brazilu prije osam godina.

Tada je Vitaly uspio da utrči na teren stadiona Maracana na finalnoj utakmici između Argentine i Njemačke, te je i u Kataru uspio ponovo da dođe u centar pažnje.

Nekoliko godina se za Vitalyja skoro nije čulo, ali je potom ponovo došao u centar pažnje nakon što je u četvrtfinalnoj utakmici između Argentine i Nizozemske uspio nekako da utrči na teren.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cl95aKEu9Cx/[/instagram]

Osiguranje na stadionu ga je ekspresno zaustavilo na terenu i u direktnom prenosu se nije ni vidjelo šta se dešava. Prilikom toga je Vitaly čak slomio nogu zbog čega je završio u bolnici.

Oglasi

Organizatori Svjetskog prvenstva odmah su mu zabranili ulazak na sve stadione na kojima se igra ovo takmičenje, ali i pored toga Vitaly je ostao u Dohi i pokušao je da ostvari svoj novi plan.

Vitaly je htio da bude prvi u historiji koji je utrčao na teren na dva finala Svjetskog prvenstva i prethodnih dana se spremao za taj čin, ali mu je na kraju sve palo u vodu.

Zbog zabrana koje je dobio u Kataru mu je bilo nemoguće da uđe jučer na Lusail stadion iako je to pokušao, a na Instagramu je na kraju objasnilo šta se desilo i kako su ga otkrili.

"Danas nije sve prošlo kako sam planirao. Pokušao sam oboriti rekord i utrčati na teren dva puta na istom Mundijalu, ali kao što znate zabranjeno mi je da ulazim na stadione u Kataru nakon prvog puta", počeo je Vitaly i nastavio.

Oglasi

"Veoma je teško to ostvariti jer sve sve provjerava na ulazu. Morao sam se maskirati u navijača Argentine, ali i imati lažne dokumente. Danas su me uhvatili i žao mi je što nisam uspio jer bi ovo bio legendaran trenutak".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CmU8Rf7Pni2/[/instagram]

Vitaly je došao na Lusail stadion s lažnim dokumentima i ponašao se kao da je navijač Argentine, ali na kraju nije uspio da uđe na stadion.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jedan od članova osiguranja ga je prepoznao i odmah je odlučio reagovati zbog čega je Vitaly priveden, te je pušten na slobodu tek kada je završena utakmica između Argentine i Francuske.

Top Komentari

user1668952450
Šteta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti