Trojac Fiorentine izliječen od koronavirusa

Odlične vijesti iz Firence

Trojac Fiorentine izliječen od koronavirusa

Dušan Vlahović, German Pezzella i Patrick Cutrone izliječeni su od koronavirusa, saopštila je Fiorentina.

Trojac kluba iz Firence bio je zaražen virusom Covid 19 od sredine prošlog mjeseca, ali nakon perioda karantine i lječenja nalaz na koronu je ponovo uzet i ovog puta je bio negativan.

"Želimo ovim putem da zahvalimo doktorima, medicinskim sestrama i svim bolnicama koje brinu za ugrožene u ovom teškom trenutku za Italiju i cijeli svijet", naveli su iz Fiorentine.

Dakle, sada je i u italijanskog Seriji A, kao i u ostalim ligama, vrlo malo fudbalera i osoblja koji su zaraženi virusom, a do nedavno ih je bilo u gotovo svim klubovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svi sportisti uspješno se oporavljaju, neki su se već i vratili treninzima i očekujemo da oni sezonu normalno nastave u svojim klubovima kada to uslovi budu dozvoljavali.

Fiorentina je prije prekida italijasnkog šampionata bila na 13. poziciji sa 30 osvojenih bodova iz 26 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi