Trojica igrača u sedam dana i potrošnja od 125 miliona funti
Foto: EPA

Chelsea se pojačava

Trojica igrača u sedam dana i potrošnja od 125 miliona funti

Midhat Šljivak
Teme:

Engleski prvak Chelsea mogao bi u narednu sezonu Premiershipa ući mnogo jači.

Menadžer ovog tima Antonio Conte vjerovatno će dobiti igrače koje želi, a u narednih sedam dana bi se u svlačionici Plavaca iz Londona mogla pojaviti tri nova imena.

Jedan od njih je sasvim siguran. Tim sa Stamford Bridgea je dogovorio dolazak reprezentativca Njemačke Antonija Rudigera, a tokom naredne sedmice bi se pored njega u Londonu mogla pojaviti još dva poznata lica.

Conte u svom timu želi vidjeti lijevog beka Juventusa Alexa Sanda i čini sve kako bi ga doveo u Chelsea, a veoma blizu je i realizacija transfera Monacovog veznjaka Tiemouea Bakayoka. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupna vrijednost ovih transfera trebala bi biti 125 miliona funti, a dobar dio novca Plavci će dobiti odlascima Nemanje Matića i Diega Coste, koji su postali višak.

Sigurno je da će i Chelsea u novoj sezoni biti ponovo glavni kandidat za naslov prvaka i svim ekipama koje pretenduju na sami vrh biće veoma teško da skinu tim iz Londona s trona.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi