Trojica Nijemca u "jedanaestorki sramote" Mundijala u Rusiji

Prema izboru L'Equipea

Trojica Nijemca u "jedanaestorki sramote" Mundijala u Rusiji

Svjetsko prvenstvo u Rusiji je iza nas. Zlato je pripalo Francuzima, srebro Hrvatima, a bronza Belgijancima. Dodijeljene su i individualne nagrade za najbolje, pa je red da se "pokaže prstom" i na one najgore, one koji su u Rusiji razočarali.

Ko bolji da se pozabavi odabirom najgoreg tima Mundijala od francuskog L'Equipea, magazina koji nas godinama zabavlja kreiranjem rang lista i ocjena igrača.

L'Equipe je objavio svoj "tim sramote", a na njemu su se našla čak trojica Nijemaca, što ne čudi uzme li se u obzir skandalozno ispadanje Elfa u grupnoj fazi i poraz od Južne Koreje u zadnjem kolu iste.

Tako su se u pomenutom timu našli Thomas Muller sa mizernom ocjenom od 2.5 (od 10), te Mesut Ozil (3) i Sami Khedira (2) koji su okarakterisani kao glavni krivci za nesklad i nedostatak tempa u sredini terena.

Još jedna reprezentacija koja je razočarala na Mundijalu je Poljska, pa su i Poljaci dali trojicu za ovaj tim, a to su Goralski (3.5), Piszczek (3) i Rybus (3).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Danci su doprinijeli sa Sistom (3.67), dok je kao najgori napadač u L'Equipeov tim ušao Nigerijac Iheanacho (3.5). Meksikanac Alvarez (3) i Kostarikanac Duarte (3) su u zadnjoj liniji, dok je argentinski čuvar mreže Willy Caballero (2.5) na golu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti