Ništa od Bilića: Poljsku nakon neuspjeha preuzima ujak reprezentativca
Foto: Wisla Plock

Brzeczek imenovan za selektora

Ništa od Bilića: Poljsku nakon neuspjeha preuzima ujak reprezentativca

Reprezentacija Poljske je bila jedno od najvećih razočarenja na Mundijalu u Rusiji. Poljaci su se oprostili već u grupnoj fazi, a ceh velikog neuspjeha je platio sada već bivši selektor Adam Nawalka.

Iako se špekulisalo da će Nawalku na klupi zamijeniti hrvatski stručnjak Slaven Bilić, od toga neće biti ništa.

Fudbalski savez Poljske je danas imenovao novog selektora, a to je Jerzy Brzeczek. Brzeczek će uskoro održati press konferenciju na kojoj će i zvanično predstaviti svoj plan i program.

Ovaj 47-godišnji poljski stručnjak iza sebe ima zavidnu igračku karijeru, a kao trener je imaonekoliko zapaženih angažmana u domovini. Do sada je trenirao Rakow Czestochowu, Lechiju Gdansk, GKS Katowice i Wislu Plock.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zanimljivo je da je Brzeczek ujak sadašnjeg reprezentativca Poljske Jakuba Blaszcykowskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi