Vatrogasci ih polijevaju vodom, ali metež ne prestaje: Opšta tuča navijača nakon utakmice

Haos u Poljskoj

Vatrogasci ih polijevaju vodom, ali metež ne prestaje: Opšta tuča navijača nakon utakmice

E. Ganibegović

Iako je 2023. godina, huliganstvo u fudbalu i sportu generalno je i dalje prisutno. Danas smo tome svjedočili u Poljskoj.

U 24. kolu poljske Ekstraklase danas je Korona iz Kielcea s 2:1 savladala Radomiak.

Domaći tim je gubio od šeste minute kada je pogodio Rocha, Szykawk pogađa za 1:1 koncem prvog dijela, da bi Kostorz na kraju meča postigao gol za pobjedu i tri boda.

Tijekom utakmice borba i emocije nažalost nisu bile prisutne samo na terenu, nego i van njega i to nakon što se utakmica završila, ali i prije toga.

U toku susreta gostujući navijači su zapalili baklje koje su kasnije bacili na sektor gdje su bili smješteni navijači Korone. 

Nakon utakmice izbila je tučnjava između huligana oba kluba. Informaciju je iznio novinar portala Weszko.com - Szymon Janczyk.

Oglasi

"Tuča nakon utakmice Korona - Radomiak. Čini se da su navijači iz Kielcea krenuli na navijače iz Radoma. Policija je intervenisala", napisao je na Twitteru.

Vrlo vjerovatno su domaći navijači krenuli da se osvete gostima zbog bacanja baklji u toku utakmice i sve je preraslo u veliki sukob koji nisu mogli spriječiti ni vatrogasci koji su ih polijevali vodom.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Vidjet ćemo šta će nakon svega odlučiti PZPN (Fudbalski savez Poljske), te kakve će kazne biti nakon incidenata koji su se desili.

Jasno je da će Korona biti kažnjena zbog propusta u organizaciji utakmice, no ni gosti nisu nimalno nevini u ovoj situaciji. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi