Tuča u svlačionici Napolija, Sarri glavna meta predsjednika

De Laurentiis nasrnuo na trenera?

Tuča u svlačionici Napolija, Sarri glavna meta predsjednika

Endin Čaušević

Ekipa Napolija imala je velika očekivanja pred prvi meč osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida, ali su na kraju poraženi sa 3:1.

Navijači u Napulju i dalje vjeruju u čudo da njihova ekipa može savladati aktuelnog prvaka Evrope sa dva gola razlike i plasirati se u četvrtfinale Lige prvaka. Ipak, atmosfera unutar kluba je daleko od savršene, a javnost su procurili novi detalji sukoba predsjednika Aurelija De Laurentiisa i trenera Maurizija Sarrija.

Naime, do sukoba na ovoj relaciji došlo je nakon što je Napoli remizirao protiv Palerma koji se grčevito bori za opstanak u Seriji A. Prvobitne informacije bile su da je došlo do verbalnog sukoba u svlačionici nakon utakmice, no sada su vijest još zastrašujuće.

Prema pisanju Footbal Italije, De Laurentiis je ljutito utrčao u svlačionicu Napolija nakon čega je počeo da drži predavanje Sarriju i igračima. Trener Napolija se počeo protiviti, a italijanski mediji navode da je tada došlo do fizičkog sukoba predsjednika i trenera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Laurentiis je nakon poraza u Madridu zabranio svim članovima bilo kakvu komunikaciju s medijima što dodatno potvrđuje da nešto nije u redu u Napulju. Sarri ima ugovor s Napolijem do ljeta 2020. godine, ali već se špekuliše da će na kraju sezone dobiti otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi