Napoli siguran u Veroni, Pescara deklasirala Genovu

Utakmice 25. kola italijanske Serije A

Napoli siguran u Veroni, Pescara deklasirala Genovu

Endin Čaušević

Fudbaleri Napolija savladali su danas na gostovanju ekipu Chieva sa 3:1 u okviru 25. kola italijanske Serije A, dok je Pescara iznenađujuće osvojila tri boda protiv Genove (5:0).

Napoli je do prednosti u Veroni stigao u 31. minuti utakmice kada je fantastičan gol postigao Lorenzo Insigne. Samo sedam minuta kasnije gosti su udvostručili svoju prednost. Allan je iskoristio grešku odbrane Chieva, a loptu u mrežu zakucao je Hamšik za 2:0.

U drugom poluvremenu Napolitanci su čuvali svoju prednost, te su imali incijativu na sredini terena. U 58. minuti postigli su i treći gol preko Zielinskog, te je postalo jasno da će tri boda ići u Napulj. Chievo je do kraja meča samo ublažio poraz kada je konačnih 3:1 postavio Meggiorini.

Napoli je drugi na tabeli Serije A sa 54 boda jednim više od Rome koja svoj meč igra od 18 sati. Chievo se trenutno nalazi na 11. mjestu sa 32 osvojena boda.

Veliku pobjedu danas je ostvarila Pescara koja je sa 5:0 deklasirala Genovu na domaćem terenu. Dva gola za domaće postigao je Caprari, dok je jedan dodao Benali, a prvi gol je bio autogol Orbana.

Pescari je ovo bila tek druga pobjeda u sezoni i još uvijek je posljednja sa 12 bodova jednim manje od Crotonea koji je na 19. mjestu. S druge strane, Genova je na 16. poziciji sa 25 osvojenih bodova.

Pobjedu na gostovanju ostvario je danas Sassuolo koji je sa 2:1 savladao Udinese, dok su Sampdoria i Cagliari odigrali bez pobjednika (1:1).

Seria A, 25. kolo:

Chievo - Napoli 1:3

Pescara - Genoa 5:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sampdoria - Cagliari 1:1

Udinese - Sassuolo 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi