Chelsea je slavio, ali Tuchel je iskren: "Ukrali" smo tri boda
FOTO - EPA

Plavci i dalje na vrhu tabele

Chelsea je slavio, ali Tuchel je iskren: "Ukrali" smo tri boda

Adnan Beganović

Chelsea je pobjedom nad Watfordom (2:1) ostao na vrhu tabele Premiershipa, no menadžer Plavaca, Thomas Tuchel, i pored osvojena tri boda nije bio zadovoljan igrom svojih izabranika.

Tri boda su najvažnija, no njemački stručnjak je kritikovao svoje izabranike zbog prikazanog na gostovanju kod Watforda. Tuchel je između ostalog naglasio da moraju biti sretni zbog novog trijumfa.

"Bili smo loši, nisam očekivao ovakvo izdanje svojih izabranika. Nismo bili spremni za utakmicu i snosim dio odgovornosti jer ja sam taj koji priprema utakmicu. Prvi put u sezoni smo igrali loše kao tim, nismo se znalo nositi sa pritiskom protivnika, a i u skok igri smo bili loši", rekao je Tuchel nakon sinoćnje utakmice.

On je naglasio da dosad nije imao potrebe kritikovati ekipu, ali da su se nakon sinoćnjeg duela stvari promijenile.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam u prošlosti bio previše kritičan prema igračima, ali sada moramo biti kritični prema sebi. Moramo priznati da smo zahvaljujući sreći pobijedili. Ne bih se mnogo zadržavao na ovoj utakmici jer već u subotu imamo novi okršaj. Mislim da je nekoliko razloga za naš loš nastup. Ovo je zajednička odgovornost i imali smo sreće. Mislim da smo "ukrali" ova tri boda", zaključio je njemački stručnjak.

Na kraju dodajmo da Chelsea nakon 14 odigranih utakmica ima 33 boda, Manchester City bod manje, a Liverpool zaostaje dva boda.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi