Žestok obračun Tuchela i Contea zasjenio sjajan londonski derbi!

Chelsea - Tottenham 2:2

Žestok obračun Tuchela i Contea zasjenio sjajan londonski derbi!

E. Škorić

U prvom derbiju nove premierligaške sezone Chelsea je ugostio Tottenham, a meč na Stamford Bridgeu završen je podjelom bodova (2:2).

Obje ekipe su pobjedama otvorile prvenstvo prošlog vikenda, a danas su se morali zadovoljiti sa po jednim bodom, mada je on za goste ravan pobjedi s obzirom na sve što se danas dešavalo.

Chelsea je bio favorit, bio je bolji rival i zaslužio je pobjedu, ali je u zadnjim sekundama popustila odbrana Chelseaja, a Harry Kane nakon ubačaja iz kornera glavom postavio konačnih 2:2.

Plavci su imali vodstvo od 19. minute, kada je fantastičan pogodak postigao Kalidou Koulibaly, koji je ovog ljeta došao iz Napolija. Zanimljivo, asistirao mu je Cucurella, još jedno skupo pojačanje Chelseaja. Hojbjerg je u nastavku donio gostima izjednačenje.

Chelsea ne koristi veliku šansu u 75. minuti, a neprecizan je u izglednoj situaciji bio Kai Havertz.

Ipak, Chelsea uspijeva tri minute kasnije doći do pogotka. Igrači Tottenhama izgubili su loptu, na kraju je Sterling nesebično dodao do Reecea Jamesa, koji je bio sam pred golom Spursa, ali potpuno miran i siguran. Na kraju ipak Kane donosi Spursima bod.

Utakmicu je obilježio i sukob Thomasa Tuchela i Antonija Contea pored terena. Sve to dešavalo se nakon gola Tottenhama, a Nijemac je Italijanu očito imao šta reći i čini se da je isprovociran pretjeranim radovanjem svog kolege.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Srećom, njihovi pomoćnici su se umijšali i srpiječili sukob većih razmjera.

No, na kraju utakmice novi val obračuna. Conte je krenuo kao da pozdravi svog kolegu, ali zapravo ga je nekom gestom isprovocirao, pa je došlo do novog sukoba...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dugi
Bogami ste coravi. Tuschel drzi Kontea za ruku i nece da ga pusti a on je kriv i kao izprovocirao tog svabu! Konte je puno nizi ali ga je treao napucati u jaja! I nema zasluzili pobjedu kad nisu pobijedili. Znaci, nerijeseno, nema pobjednika, i najispravnije je!
3 0
user1646942280
Kakva korist nadigrati protivnika kad nema završnice. Havertz je ogroman talent, ali nije klasični napadač. Isto Benzema krilo da igra u Realu, a špica Vakverde. Ili igraj Broju mladog ili dovedi špica da valja. Baš ovaj Tuchel nekad veze nema.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti