"Tuchel je gotov nakon posljednje situacije sa Mbappeom, on broji svoje posljednje dane u PSG-u"
Mbappe nije bio sretan kada ga je Tuchel u 91. minuti izveo iz igre

Bivši reprezentativac Francuske smatra da Nijemac nema nikakvu kontrolu u timu

"Tuchel je gotov nakon posljednje situacije sa Mbappeom, on broji svoje posljednje dane u PSG-u"

S. Pašalić

PSG je u posljednjem kolu Ligue 1 slavio na gostovanju kod Montpelliera sa 3:1.

Parižani su gubili na poluvremenu, ali su u nastavkuu periosu od 74. do 81. minute postigli tri gola i upisali nova tri boda, te zadržali prednost od pet bodova ispred Marseillea.

Ipak, na samom kraju meča se desila jedan situacija o kojoj se mnogo pričalo.

Naime, Thomas Tuchel je u 91. minuti odlučio da zamijeni Kyliana Mbappea, a mladom igraču se to nije svidjelo i nakon toga ga uopšte nije zanimalo štaa je trener PSG-a govorio dok mu je objašnjavao svoj potez.

Bivši reprezentativac Francuske, Christophe Dugarry, koji sada radi kao komentator na RMC Sportu nakon posljednjeg incidenta smatra da su Tuchelovi dani u PSG-u odbrojani.

"Tuchel je gotov. On više nema kontrolu nad bilo čim. Nemoguće je reći kako trebaju igrati. Gledam sa strane, prema Icardiju, Neymaru, Mbappeu i očekujem da u svim područjima vidim rastrčane igrače", rekao je Dugarry, pa nastavio:

"Vidim igrače koji igraju kada žele igrati i zanimaju ih samo njihovi pojedinačni nastupi. Nema jedinstva", rekao je Dugarry.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"U napadu imaju tri nevjerovatna igrača. Prije utakmice, upozoreni su: 'Pazite na Montpellier, snažno pritišću.' Upozorili su ih i opet su gubili."

"Nisam siguran u čemu je problem. Ili igrači ne slušaju ili ide sve dublje od toga. Čak i kada znaju da će biti pod pritiskom ekipe koja je na papiru manje jaka, ne reagiraju, osim da se žale na padanje. A kad Tuchel napravi izmjenu, sve što radi je da izvede Mbappea i mora se pravdati", dodao je Dugarry.

Top Komentari

Manijak87
Trener je šef i ako te zamijeni u '91 minuti ima da to poštuješ. U čemu je problem?
7 0
snickers09
Problem je sto je fudbal otisao u pm, a ovaj se svakako previse druzi sa Neymarom pa jos vise poletio, igracina jesi, ali si jos veca ljudska kur.cina...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi