Tudor: Rekli su mi da ne trebam u Udinese, ali i Real zna biti u krizi

Preuzima klub u teškoj situaciji

Tudor: Rekli su mi da ne trebam u Udinese, ali i Real zna biti u krizi

Hrvatski stručnjak Igor Tudor jučer je imenovan za novog trenera Udinesea, koji ga je predstavio kao dugoročno rješenje.

Tudor je sa Udineseom potpisao ugovor do 2019. godine uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu, a klub preuzima u trenutku kada ima čak jedanaest uzastopnih poraza.

"Težak je i osjetljiv trenutak, zato ne želim pričati previše o sebi. Čast mi je što sam postao trener Udinesea i jasno je da moramo završiti sezonu na pravi način. Ovaj klub ne zaslužuje da ispadne iz lige, a smatram i da ova ekipa ima dosta potencijala i kvaliteta. To moramo i pokazati", rekao je Tudor, te nastavio:

"Sve se ovo brzo izdešavalo, dobio sam poziv i situacija se tako posložila. Bilo je raznih komentara, ljudi znaju da je Udinese u problemima i govorili su mi da možda nije pametno da prihvatam ponudu. Ali, i Real Madrid zna biti u krizi... S problemima se čovjek mora suočiti, tako dana ovo gledam kao na veliki izazov".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svjesno sam se upustio u ovaj projekat i mislim da ću uspjeti, da će Udinese ostati u Seriji A i da ćemo dogodine imati dobru sezonu. Moramo poraditi na mentalitetu. Drago mi je što ću prvi put raditi kao trener u Seriji A, gdje sam kao fudbaler nastupao deset godina", zaključio je Hrvat.

Četiri kola prije kraja sezone, Udinese zauzima 15. mjesto sa 33 boda, četiri više od SPAL-a koji je u opasnoj zoni (18.).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi