Tumbaković vraća zvijezdu u reprezentaciju Srbije
Foto: FSS

Razgovori urodili plodom

Tumbaković vraća zvijezdu u reprezentaciju Srbije

Novoizabrani selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković u nacionalni tim će vratiti Luku Milivojevića, prenose tamošnji mediji.

Za reprezentaciju ovaj sjajni fudbaler nije nastupao još od Svjetskog prvenstva i konflikta sa Mladenom Krstajićem, no kako se u međuvremenu selektor promijenio, u budućnosti će ponovo igrati za 'Orlove'.

Epilog je to razgovora koji je novi selektor obavio s Milivojevićem u Londonu, a da je sve riješeno potvrdio je i sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević.

"Razgovarali smo o okupljanju koje nas čeka u septembru. Selektor je iznio svoje planove i očekivanja, stavili smo 'ad acta' neke stvari i idemo dalje. Nadam se da će svi biti na okupu. Milivojević je veoma raspoložen, a Tumbaković je insistirao da gledamo u budućnost i da napravimo zajedno dobru atmosferu", kazao je Matijašević.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bilo je i ranije pokušaja da se riješe nesuglasice s fudbalerom Crystal Palacea, ali svaki pokušaj bio je bezuspješan sve dok sa selektorske pozicije nije odstupio Mladen Krstajić, koji je, kako je tvrdio, iznosio laži na njegov račun.

U narednom periodu Tumbaković također namjerava razgovarati i sa Matijom Nastasićem kako bi i na njegove usluge mogao računati u nastavku kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi