"Mogao je da me nazove ranije, ne postaje se patriota u minut do 12"
(Foto: EPA)

Dejan Savićević o otkazu Ljubiši Tumbakoviću

"Mogao je da me nazove ranije, ne postaje se patriota u minut do 12"

M. Šljivak

Ljubiša Tumbaković nedavno je izazvao veliki skandal nakon što je odbio voditi reprezentaciju Crne Gore u utakmici protiv Kosova.

Predsjednik FS Crne Gore Dejan Savićević odmah mu je uručio otkaz, ali Tumbaković nije dugo čekao na novi posao i postao je selektor reprezentacije Srbije.

Savićević je u intervjuu za Nedeljnik istakao kako mu je Tumbaković odmah nakon žrijeba trebao reći da neće voditi nacionalni tim, a ne po pozivu iz Beograda.

"Vidim da je po postavljanju na mjesto selektora rekao da ne zna da li je donio ispravnu odluku, ali jeste logičnu. Kako to može da izjavi čovjek koji kaže da ima principe? Koji su to principi? Kako neko može da te pozove u minut do 12 i kaže ti ''nemoj da vodiš Crnu Goru", pita se Savićević i dodaje:

"Ne postaje se patriota u minut do 12. I to posle poziva iz kabineta. Kada smo izvukli Kosovo, mogao je da bude toliki patriota i da mi kaže: 'Dejo, ja to ne mogu da vodim.' Mogao je i u martu mjesecu, kad su nam prošle prve utakmice, da dođe i da mi kaže: "Vidi, Dejo, Kosovo dolazi, ne mogu ja to". I tada da mi je rekao, kazao bih mu: Okej, prihvatam. Imali bismo par mjeseci da se pripremimo", rekao je Savićević u intervjuu za Nedeljnik.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tumbaković iza sebe ima bogatu trenersku karijeru, a na klupi Crne Gore je 66-godišnji stručnjak proveo tri godine.

Top Komentari

Balans
Logično
1 0
Meeseeks
Strašan karakter od čovjeka taj Tumbaković, nema šta. Pravi čovjek za srpsku reprezentaciju.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi