U trci za selektora Srbije ostalo usamljeno jedno ime

Prenose srbijanski mediji

U trci za selektora Srbije ostalo usamljeno jedno ime

Čini se kako je u trci za novog selektora Srbije ostalo još samo jedno ime.

Srbijanski fudbalski savez već neko vrijeme traži nasljednika za Mladena Krstajića, a čini se kako će to biti Ljubiša Tumbaković.

Kako prenosi 'Sportski žurnal', Tumbaković je ostao kao jedini kandidat za mjesto selektora pošto je otpao i Radomir Antić.

Nekadašnji trener Real Madrida i Atletica navodno je otpao u trci za selektora Srbije jer je još uvijek pod suspenzijom FIFA-e koja važi još dvije utakmice. To znači da, ako bi preuzeo Orlove, ne bi bio pored klupe u najvažnijem meču kvalifikacija protiv Portugala. To je na kraju uticalo na odluku Srbijanskog saveza da ga ne izabere za selektora.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada je riječ o Tumbakoviću, treba reći da je on do prije nekoliko sedmica vodio selekciju Crne Gore, ali je otkaz dobio jer svoju reprezentaciju nije htio voditi u susretu protiv Kosova.

Tokom dosadašnje karijere najpozbnatiji je po tome što je u dva navrata vodio Partizan te je sa ovim timom osvojio šest naslova prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi