Odbio voditi Crnu Goru protiv Kosova, a u Srbiji jedva čekali da mu daju selektorsko mjesto

Ljubiša Tumbaković preuzeo klupu Orlova

Odbio voditi Crnu Goru protiv Kosova, a u Srbiji jedva čekali da mu daju selektorsko mjesto

E. Čaušević

Mladen Krstajić je prije nekoliko sedmica dobio otkaz na mjestu selektora selekcije Srbije zbog loših rezultata.

Težak poraz protiv Ukrajine (5:0) bio je ključan što je Krstajić dobio otkaz, ali Orlovi nisu dugo bili bez selektora. Srbijanski mediji su objavili da je Izvršni odbor FS Srbije na današnjoj sjednici jednoglasno izabrao Ljubišu Tumbakovića za novog selektora.

Tumbaković se u nekoliko navrata povezivao s klupom Srbije, ali nikada nije uspio da dobije šansu. No, sada je on bio jedini kandidat da preuzme Orlove, te je jednoglasno izabran.

Naravno, ovaj stručnjak je poznat po skandalu koji se desio prije nekoliko sedmica u Podgorici. Tumbaković je bio selekor Crne Gore, ali je početkom ovog mjeseca odbio da vodi svoju ekipu u kvalifikacijama za EP jer su igrali protiv Kosova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tumbaković je tada poručio da jednostavno ne može voditi ekipu protiv države koju ne priznaje, te je odlučio napustiti tabor Crne Gore. No, njegov "patriotizam" prepoznat je u Beogradu gdje su čini se jedva dočekali da mu daju selektorsko mjesto.

Top Komentari

Samkodk
Cetnicka mitomanija..
5 0
Aldin Neki
Vlaška posla.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi