Turković sve bolje: "Doktore, a seks? Moći ću? Super, dosad nisam..."

Ni u najtežim trenucima nije izgubio smisao za humor

Turković sve bolje: "Doktore, a seks? Moći ću? Super, dosad nisam..."

Legendarni fudbaler Sarajeva Almir Turković uspješno se oporavlja nakon što je pretrpio srčani udar.

Turković koji radi kao trener s mlađim kategorijama Sarajeva srčani udar je doživio uoči treninga, a nakon što je transportovan u bolnicu uslijedila je hitna operacija tokom koje su mu ugrađena dva stenta i njegov status je danas stabilan.

Buđenje iz anestezije vrlo često zna biti popraćeno potpuno neočekivanim vizijama ili neobjašnjivim riječima koje izbiju negdje iz dubine svijesti pacijenta, a nešto slično doživio je upravo i Turković nakon operacije. Budeći se iz narkoze prvo što je pitao doktora bilo je hoće li ubuduće moći upražnjavati "one stvari." Misleći da je stvarno zabrinut, doktor mu je odgovorio kako ne bi trebalo biti prepreka, a onda mu je Zeka uzvratio: "Hvala vam doktore od srca. Znate, do sada nisam mogao..."

"Doktor se tako počeo smijati da su mu suze krenule na oči. Nije mogao vjerovati, a iskreno, nisam mogao ni ja sam vjerovati otkud mi je taj poznati vic pao na pamet odmah nakon operacije", ispričao je Turković za 24sata.hr, pa nastavio:

"Mi Bosanci očito ni u najtežim trenucima ne gubimo smisao za humor, to mi je jedino objašnjenje. Ajde, barem sam doktora nasmijao do suza."

Odlučio je Turković i da okrene novu stranicu u svom životu.

"Moram početi misliti na porodicu, na suprugu, kćer i sina, i na sebe. Dosta je bilo živciranja i nervoze zbog nepravdi i nereda u državi koju razdiru interesi i svađe nacionalnih stranaka koje oduvijek vladaju, a njihovi glasači kopaju po kontejnerima. Boriš se i pokušavaš nešto promijeniti, ali i dalje je sve prljavo i odvratno, a jedini rezultat borbe je da sam skoro izgubio glavu. E, dosta je bilo više, sad će Almir na odmor, brinuti o sebi i svom zdravlju, a ne više o drugima."

Srčani udar koji je doživio bio je samo žuti karton.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Spasilo me to što sam uredan, što je kod mene sve po propisu. Redovito idem doktorima, kad me zaboli zub odmah idem zubaru... Mnogi od nas se sami liječe, svi sve znaju i pametuju. Ja eto priznajem da ne znam ništa. Dobro, znam zabiti gol i tome vas mogu naučiti, ali o medicini ne znam ništa, i čim osjetim da nešto nije u redu, odem doktoru. Eto, meni je to spasilo glavu, pa isto savjetujem i drugima", rekao je, između ostalog, Turković.

Četrdesetosmogodišnji Turković je jedan od najboljih igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine od njenog nastanka. U četiri navrata je igrao za Sarajevo, a dubok trag je ostavio i u Hrvatskoj gdje je nastupao za Hajduk, Osijek i Zadar.

Promo

Top Komentari

starmac
Brz oporavak Zeka i sve najbolje iz Mostara.
5 0
nijepoznat
brz oporavak legendo
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi