Turski fudbaleri su zbog scene s utakmice priča dana u Njemačkoj

Napravili su sjajan potez

Turski fudbaleri su zbog scene s utakmice priča dana u Njemačkoj

Midhat Šljivak

Turska je u prijateljskom meču odigranom u Berlinu pobijedila Njemačku s 3:2, a fudbaleri ove selekcije pred početak utakmice su napravili fenomenalnu stvar i jaknama su utoplili dječake koji su s njima izašli na teren.

Fudbaleri reprezentacije Turske napravili su zaista fenomenalan potez pred meč sa selekcijom Njemačke i ove scene su oduševile fudbalske fanove širom svijeta.

Prema običaju s igračima na teren su izašli dječaci i djevojčice. Organizatori su možda napravili i propust jer su se djeca pojavila u standardnoj opremi i u hladnoj berlinskoj noći su se poprilično smrznuli.

Primijetili su reprezentativci Turske da je djeci hladno. Istog trenutka su ih odlučili utopliti i prekrili su ih svojim jaknama kako bi im barem malo olakšali boravak na terenu.

Oglasi

Njihov potez izazvao je oduševljenje. Pokazali u veliku ljudskost i zaslužuju apsolutno sve pohvale za ono što su napravili.

Pogledajte ove scene s Olimpijskog stadiona u Berlinu i aplauze koje su dobili fudbaleri Turske.

Turska ima tim za velike stvari

Reprezentacija Turske na terenu pokazuje zaista fenomenalne stvari, a to su potvrdili u jučerašnjem meču protiv Njemačke kojeg su dobili s 3:2.

Izabranici Vicenza Montelle su primili pogodak već u petoj minuti kada je za vodstvo Njemačke pogodio Kai Havertz, no pogocima Ferdija Kadioglua i Kenana Yildiza do poluvremena je Turska preokrenula rezultat i povela je s 2:1.

U nastavku je viđen po jedan gol na obje strane. Napadač Borussije Niclas Fullkurg je pogodio za 2:2, a u 70. minuti s penala za pobjedu Turske pogađa Yusuf Sari (3:2).

Podsjetimo, Turska će narednog ljeta igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Oni su u grupi s Hrvatskom i Velsom odavno osigurali plasman na Euro i mirno igraju posljednji meč kvalifikacija.

Vincenzo Montella sve vodi zaista odlično. Ima potpunu slobodu u radu i s njim bi reprezentacija Turske mogla otići zaista daleko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi