Turci fudbalsku ikonu ne žele blizu reprezentacije: "Pucali bismo u koljena sami sebi"

Ne žele Buraka Yilmaza

Turci fudbalsku ikonu ne žele blizu reprezentacije: "Pucali bismo u koljena sami sebi"

Midhat Šljivak

Reprezentacija Turske predvođena italijanskim stručnjakom Vincenzom Montellom ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Italijan je u kratkom periodu sklopio savršen tim, pa nije nikakvo čudo što navijači ove selekcije ne žele ni blizu vidjeti fudbalsku ikonu Buraka Yilmaza koji se povezuje s mjestom pomoćnika u nacionalnom timu.

Vincenzo Montella uskoro bi mogao dobiti još jednog pomoćnika u reprezentaciji Turske. Legendarni napadač Burak Yilmaz kandidat je za tu poziciju i Fudbalski savez Turske je ozbiljno zainteresovan da ga angažuje.

Međutim, navijači ove selekcije nisu previše oduševljeni takvom idejom. Smatraju da bi Yilmaz uništio apsolutno sve pozitivno unutar nacionalnog tima i to taman kada je sve krenulo u pravom smjeru.

"Burak Yilmaz kao asistent Vincenza Montelle je pucanje u vlastita koljena. Ne bih ga pustio ni da posjeti kamp reprezentacije, niti da bude u kontaktu s bilo kim. Bila bi prava ludost uvesti tako toksičnu osobu u reprezentaciju, posebno sad kada je tim u sjajnoj formi", govori novinar Emre Sarigul.

Burak Yilmaz je čovjek koji je svojim ponašanjem uzrokovao brojne probleme unutar klubova u kojima je igrao (Foto: EPA)

Odluka o angažovanju Buraka Yilmaza u nacionalnom timu još uvijek nije definitivna. Navijači su očigledno protiv jer smatraju da on nema ništa za ponuditi iako se radi o ikoni nacionalnog tima ove zemlje.

Oglasi

Montella će u svemu vjerovatno imati zadnju riječ. Italijan od dolaska na klupu Turske radi sjajan posao i sigurno da mu ne treba čovjek koji će mu praviti probleme, a Burak je izuzetno temperamentna osoba.

On je kao fudbaler pravio brojne probleme. Tako je bilo i u reprezentaciji Turske za koju je u 77 utakmica postigao 31 pogodak.

Burak Yilmaz na neslavan način napustio prvi trenerski posao

Burak Yilmaz je neslavno završio trenersku karijeru u ekipi Bešiktaša. Angažovan je kao pomoćnik Senola Guneša, da bi preuzeo vođenje ekipe u prethodnih mjesec dana.

Čak četiri poraza je istanbulski tim doživio pod njegovim vodstvom uz jednu pobjedu, pa je turski velikan odlučio da ga se riješi i da angažuje iskusnog Rizu Čalimbaya.

Nije se 38-godišnjaku dopao način na koji su ga se riješili u Bešiktašu. Imao je žestok nastup u medijima, te je 'opleo' po klubu i nekadašnjem treneru Senolu Gunešu.

"U klubu vlada potpuni haos između igrača. Stranci ne idu na treninge, sjede u kafiteriji, ništa im se ne da. Kako će kad Vincent Aboubakar nije želio igrati ako mu ne plate četiri mjeseca, povreda mu se pojačavala sve dok nije isplaćen. Iznenađen sam da se sve ovo dešavalo pod vodstvom Senola", rekao je Burak i dodao je:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Da sam znao ne bih ni dolazio. Tražio sam da isplate barem moje pomoćnike iz Hrvatske. Hvala ljudima za sve što su napravili. Rizu su doveli pet minuta nakon što su mene otjerali", istakao je Yilmaz.

Nakon ovih riječi rukovodstvo kluba traži da se Buraku oduzme članstvo u klubu i to će biti tema narednog sastanka čelnika Bešiktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti