Da se naježiš - Himna Turske usred Njemačke izazvala prizore za pamćenje

Nevjerovatna scena

Da se naježiš - Himna Turske usred Njemačke izazvala prizore za pamćenje

Midhat Šljivak

Seriju fenomenalnih rezultata fudbalska reprezentacija Turske nastavila je jučer u Berlinu gdje su savladali Njemačku s 3:2. Međutim, ono što se dešavalo na tribinama ostavilo je ljubitelje fudbala u nevjerici. Nijemci su bili totalno inferiorni u odnosu na turske navijače.

Reprezentacija Turske pod vodstvom Vincenza Montelle je već osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, a da će u Njemačkoj naredne godine doslovno igrati domaće utakmice pokazuju jučerašnje scene iz Berlina.

Turska je u prijateljskom meču protiv Njemačke imala ulogu gosta, no ni u jednom trenutku to nije izgledalo tako jer je Olimpijski stadion u Berlinu bio ispunjen navijačima Turske.

Da će Nijemci biti gosti na domaćem terenu znalo se od prve sekunde. Crvena boja prevladavala je na tribinama, a tek kada je počela himna Turske apsolutno sve je bilo jasno.

Većinski dio publike zapjevao je himnu Turske. Nijemci su ostali u čudu, ali i ljubitelji fudbala koji su oduševljeni onim što su vidjeli u Berlinu.

Oglasi

Snimci spadaju u kategoriju onih 'da se naježiš'...

@rtl.sport

Ein besonderer Moment für die vielen türkischen Fans im Stadion #deutschland #türkei #dfb #berlin #fußball #hymne

♬ Originalton - RTL.Sport - RTL.Sport

Treba svakako napomenuti da ove scene nisu preveliko čudo. Više od četiri miliona Turaka živi u Njemačkoj i većina ih je itekako vezana za svoju domovinu.

@rtl.sport

Hexenkessel bebt! 🔥🔥 #gertur #dfb #dfbteam #türkiye

♬ Originalton - RTL.Sport

Na terenu u jučerašnjem meču Turska je pokazala da ima zaista impresivan tim i da ih je Vincenzo Montella itekako dobro posložio. Slavili su 3:2.

Nema nikakve dileme da će reprezentacija Turske na Evropskom prvenstvu naredne godine igrati domaće utakmice u Njemačkoj. Navijači su pokazali kako su istinski ludi za ovom selekcijom i njihove utakmice će biti nešto zaista posebno.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Svaka cast Turskoj, pobjedila use i sad svabe, aferim,Turska iznad svih!
6 1
CeZenicaLik
Sulejman je imao u osvajackim namjerama doci do njemacke a sada u Njemackoj zivi preko 4 miliona Turaka...massallah i cestitke
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi