Prosinečki traži pojačanja: Dovodi još dvojicu Zmajeva u svoj tim?
Foto: SportSport.ba

Pregovori u toku...

Prosinečki traži pojačanja: Dovodi još dvojicu Zmajeva u svoj tim?

Robert Prosinečki u lovu je na pojačanja za turski Kayserispor.

Pred hrvatskim stručnjakom je težak posao u Turskoj. Jasno je da će morati pojačati i osvježiti tim kako bi spasio Kayserispor od ispadanja, a "kvalitetna i adekvatna" rješenja je, po svemu sudeći, našao u igračima s kojima je doskoro sarađivao u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Nakon što je postalo jasno da će u Kayserispor preći Zoran Kvržić, posljednje informacije iz Turske govore kako se na 'radaru' Prosinečkog još nalaze Adnan Kovačević i Stjepan Lončar.

Kovačeviću na kraju sezone ističe ugovor sa Koronom Kielce i izvjesno je da će ove zime napustiti Poljsku, a situaciju u kojoj se nalazi Prosinečki želi iskoristiti i po relativno povoljnoj cijeni ga dovesti u svoj klub, baš kao i Lončara o čijem odlasku iz Rijeke se također šuška posljednjih sedmica.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kvalitete pomenute dvojice fudbalera Prosinečki iznimno cijeni, upravo su pod njegovim vodstvom debitovali u dresu s državnim grbom i odigrali nekoliko utakmice, a nerijetko ih je hvalio i u javnim nastupima. 

Kayserispor se inače nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene tabele sa 10 osvojenih bodova, pet manje od zone spasa.

Top Komentari

Terminator
Čovjek uzima lovu od transfera.To je radio i u repki.Bogu hvala pa je otišao.
9 2
bananko
Uzima kesh za pozive u repku... bas "iznenadjenje" sto dovodi igrace koje je on ugurao u repku. Sramota
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi