"Turski Messi" ima novi klub: Može li konačno bljesnuti?

Novi klub, nova šansa...

"Turski Messi" ima novi klub: Može li konačno bljesnuti? · Zvanično

Zadnji dan prelaznog roka nije donio senzacionalne transfer, ali se ne može reći da nije bilo zanimljivih.

Jedan koji je potvrđen kasno sinoć je i onaj "turskog Messija", Emrea Mora.

Emre Mor je 2017. godine postao najskuplje pojačanje Celte do tada (14 miliona eura), ali nakon toga - ništa.

Nije se nekada veliki talenat prilagodio na španski fudbal, a nakon dvije godine bez značajnijeg učinka u ekipi, klub iz Viga je Mora poslao na posudbu u Galatasaray.

Njegova posudba u redovima turskog velikana je završena ove zime (također nije briljirao, 17 nastupa bez gola ili asistencije), a Celta ga je odmah poslala na novu.

Naime, Olympiacos je sinoć potvrdio dolazak 22-godišnjeg turskog fudbalera na posudbu do kraja sezone.

Grčki klub je za posudbu izdvojio nešto više od 400.000 eura, a sada ostaje da se vidi može li Mor u dresu Olympiacosa konačno pokazati da ipak vrijedi i da može napraviti veliku karijeru.

Ukoliko Mor ispuni određene uvjete vezane za nastupe i učinak, biće aktivirana i obaveza otkupa njegovog ugovora od strane Olympiacosa.

Potražite više informacija na temu Super League:

Emre Mor je karijeru počeo u rodnoj Danskoj gdje je nastupao za Nordsjaelland, da bi 2016. godine prešao u Borussiju Dortmund za blizu 10 miliona eura. Upravo u tom periodu je i prozivan "turskim Messijem".

Zadnji put je za reprezentaciju Turske nastupio u oktobru 2017. godine.

Top Komentari

Śmeker007
Hahahah cuj Emre Mor pa da je dobar bio ostavio bi ga BVB 100%, no vidjeli su da od njega nista nema, pa Cengiz Ünder je za ovog izmislio fudbal ..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi