Turski velikan u recesiji: Kakva pojačanja? Nemamo novca ni za one koji su tu

Finansijski problemi Bešiktaša

Turski velikan u recesiji: Kakva pojačanja? Nemamo novca ni za one koji su tu

Nekoliko turskih velikana već par godina muku muči sa iznenada otežanim finansijskim stanjem. Kriza izazvana pandemijom novog koronavirusa, naravno nije pomogla.

Bešiktaš je jedan od njih. Ipak, istanbulski velikan je dobio malo vjetra u leđa jer će vjerovatno, ukoliko ostane na snazi suspenzija Trabzonspora iz eurokupova, upasti u Ligu prvaka i zaraditi više novca.

Liga prvaka se dakle smiješi Bešiktašu, ali svejedno situacija ostaje teška. Toliko teška da crno-bijeli, čini se, uopšte ne razmišljaju o pojačanjima ovog ljeta.

Mediji ipak nastavljaju špekulisati o mogućim pojačanjima Bešiktaša, pa se pominju i neka velika imena evropskog fudbala. Trener Sergen Yalcin na to kaže sljedeće:

"Kakva pojačanja, pa mi nemamo novca ni da platimo igrače koji su sada u ekipi. Zaboravit na to da će se kupovati igrači od 2.5 ili sedam miliona eura. Od toga nema ništa ovog ljeta. Okrenut ćemo se igračima iz naše omladinske škole."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Yalcin očigledno smatra i da su problem za klub neki igrači sa velikim primanjima.

"Burak Yilmaz je imao 35 godina i godišnju platu od 2.7 miliona eura. Naš kolektiv u ovom trenutku nije dovoljno jak da to može izdržati. Ili Domagoj Vida, na primjer. On zarađuje 3.3 miliona eura godišnje", istakao je strateg Bešiktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi