Tužan završetak karijere za Alberta Gilardina

Ima ogromnih problema s povredom koljena

Tužan završetak karijere za Alberta Gilardina

E. Čaušević

Iskusni italijanski napadač Alberto Gilardino ovog januara odlučio je napustiti Empoli i karijeru nastaviti u Pescari.

Nekadašnji reprezentativac Italije prošlog ljeta potpisao je za Empoli, ali je u redovima ove ekipe proveo samo šest mjeseci. Gilardino je u januaru odlučio da napusti Empoli i da potpiše za Pescaru, ali prema svemu sudeći neće se dugo zadržati u ovom klubu.

Iskusni napadač je za Pescaru odigrao samo jedan meč i već se špekuliše da će raskinuti ugovor. Nekadašnji napadač Milana ima velikih problema sa povredom koljena zbog koje je češće na tribinama nego na terenu.

Gilardino za nekoliko mjeseci slavi 35. rođendan i sve su šanse da će okačiti kopačke o klin nakon epizode u Pescari. Čelnici ovog kluba poručili su mu da je najbolje da sporazumno raskinu ugovor jer su male šanse da će riješiti probleme s povredom do kraja ove sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon što je napustio Genovu 2014. godine ovaj 34-godišnji napadač nastupao je za Guangzhou Evergrande, Fiorentinu, Palermo, Empoli i sada Pescaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi