Zeman se vratio na kormilo Pescare

Iskusni češki stručnjak

Zeman se vratio na kormilo Pescare

Proslavljeni češki stručnjak Zdenek Zeman imenovan je danas za novog trenera Pescare. 

Nakon što je trenersko kormilo prije nekoliko dana napustio Massimo Oddo, čelnici Pescare odlučili su ukazati povjerenje 69-godišnjem Zemanu koji je bez angažmana od ljeta kada je napustio Lugano. 

Zeman je sa "Delfinima" potpisao ugovor do ljeta 2018. godine, a vrijedi podsjetiti da je Pescara pod njegovim vodstvom prije pet godina osvojila titulu u Seriji B uz rekordan broj golova.

"Ne želim da Pescara završi sezonu kao najgora ekipa u Evropi", izjavio je Zeman nakon što je potpisao ugovor sa trenutno posljednjeplasiranim klubom u elitnom italijanskom rangu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom svoje dosadanje karijere Zeman je, podsjetimo, pored Pescare još vodio Lugano, Cagliari, Romu, Lecce, Napoli, Fenerbahče, Lazio, Parmu... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi