Je li Tuzla City oštećen za penal?

Još jedna diskutabilna situacija

Je li Tuzla City oštećen za penal?

Endin Čaušević

Zrinjski je danas u gostima pobijedio Tuzla City sa 2:1 u derbiju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ni u ovoj utakmici nije moglo bez diskutabilnih sudijskih odluka.

Plemići su na gostovanju u Srebreniku uspjeli da dođu do tri boda iako je Tuzla City do kraja utakmice pokušavao da izbjegne poraz, ali je na kraju ostalo 2:1 za goste iz Mostara.

Golove za mostarski klub postigli su danas Janković i Mandić, dok je jedini strijelac za Tuzla City u samom finišu utakmice bio Čeliković.

Međutim, ni na ovoj utakmici nije moglo bez diskutabilnih sudijskih odluka, a jedna od njih se našla posebno u centru pažnje.

Naime, kod rezultata 1:0 u 77. minuti gledali smo napad Tuzla Cityja nakon kojeg su igrači ovog kluba tražili penal jer su smatrali da je lopta pogodila u ruku jednog igrača Zrinjskog, ali je glavni sudija Admir Musić samo odmahnuo rukama.

Domaći su žestoko negodovali što se Musić nije oglasio i smatrali su da je to bio čist penal za njihov tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da stvar bude gora za Tuzla City samo nekoliko minuta nakon toga Zrinjski je postigao i drugi pogodak kada je Mandić pogodio za 2:0.

Već u idućoj akciji domaći tim je smanjio na 1:2 golom Čelikovića i u finišu meča imao je odliičnu šansu preko Veselinovića da dođe do remija, ali na kraju tri boda idu u Mostar.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

e72x
S.S. ba pokazite jednom sve sporne detalje sa utakmice ne samo one situacije koje vama pašu.. Poništene golove u Trebibju... Da li je lopta presla crtu kod 0:0 Tuzla C- Zrinjski Jako ste providni...
8 5
87618
Protiv Zrinjskog svi osteceni , zato sto je Zrinjski bolji , pa im nanese stetu .
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi