Radovi na Tušnju idu punom parom: Poznato kada će biti odigrana prva utakmica na novom terenu
FOTO. E. Dindić

Sloboda i Tuzla City će dobiti odličan teren

Radovi na Tušnju idu punom parom: Poznato kada će biti odigrana prva utakmica na novom terenu

Haris Zilić

Za vikend se igra posljednje 19. kolo jesenjeg dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ovaj dio sezone dosta klubova je igralo domaće utakmica na zamjenskim stadionima jer su u toku radovi postavljanja novog travnjaka na njihovim terenima.

FK Sloboda je također jedan od klubova koji je domaće utakmice igrao van Tuzle jer su u toku radovi na Tušnju.

Sloboda je domaće utakmice u ovom dijelu sezone igrala na stadionu u Banovićima.

Tušanj će ne proljeće dobiti potpuno novi izgled i Sloboda će se vratiti u svoj dom.

Radovi na tuzlanskom stadionu teku punom parom, a ostao je još jedan dio terena da se pokrije novim travnjakom što će svakako biti veliki plus za Slobodu, ali i Tuzla City koji domaće utakmice također igra na Tušnju.

Znamo da je Tušanj slovio za jedan od najlošijih terena u Bosni i Hercegovini, međutim sada će slika biti potpuno drugačija.

Oglasi

U fotogaleriji koju je zabilježio naš reporter možemo vidjeti da su radovi u punom toku i ono što se može primijetiti na fotografijama, novi travnjak će izgledati veoma lijepo.

Povodom pomenutih radova oglasili su se i iz FK Sloboda.

"U toku je postavljanje travnjaka na stadionu Tušanj. Prvu utakmicu na renoviranom terenu ćemo igrati na proljeće", stoji u saopštenju FK Sloboda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao što je poznato i Tuzla City svoje domaće utakmice igra na Tušnju, a njihov zamjenski stadion je trenutno u Srebreniku gdje su nominalni domaćini.

Za vikend Sloboda u Banovićima dočekuje Igman iz Konjica u derbiju začelja i tražit će trijumf koji bi ih pomjerio sa posljednje pozicije pred zimsku pauzu. Tuzla City će za vikend u goste Širokom Brijegu koji igra u sjajnoj formi ove jeseni, dok su Tuzlaci u posljednjih pet mečeva osvojili svega dva boda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Sve ne valja Vico, nakon što niko 35 godina nije dirnuo teren, problem je nastao jer je savezu sada trebalo 5 mjeseci da zakrpi tuđi nerad. Sram da bude Vice, ne zbog kašnjenja, već zbog toga što je ikako i odlučio da ovakvim ljudima donira lovu za terene.
4 8
Slana_carsija
Ja još uvijek čekam Azmirov stadion od 100 miliona kojeg je obećao kad je bio u Slobodi. Što barem za svoj klub ne napravi stadion od milion. TC nije gradski, nego privatni klub
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi