Tužna priča iranske zvijezde: Primoran napustiti reprezentaciju sa 23 godine
Morao je birati između majke i voljenog dresa (Foto: EPA)

Sardar Azmoun donio odluku

Tužna priča iranske zvijezde: Primoran napustiti reprezentaciju sa 23 godine

Midhat Šljivak

Reprezentacija Irana bila je na korak od senzacije i prolaska grupe na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Međutim, u tome nisu uspjeli i falio im je jedan gol u meču protiv Portugala da prođu dalje.

Ispadanje sa Mundijala nije jedini udarac za selekciju Irana. Ostali su i bez 23-godišnje zvijezde tima Sardara Azmouna, koji se odlučio povući.

Opisao je Azmoun ovu odluku kao "bolnu", ali da je to učinio zbog majke, koja je ozbiljno bolesna nakon što se uznemirila zbog uvreda koje su mu upućene tokom utakmica.

"Prije SP-a moja majka je pobijedila ozbiljnu bolest i bio sam veoma sretan. Međutim, zbog neljubaznosti određenih ljudi i uvreda prema meni i saigračima, koje smo nezasluženo dobili, njena bolest se vratila i postala je ozbiljna. To me je stavilo u tešku poziciju i morao sam izabrati između majke i reprezentacije. Odabrao sam majku", poručio je ovaj fudbaler.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Član ruskog Rubina iz Kazana nosio je nadimak "iranski Messi", u 33 odigrane utakmice je postigao čak 23 gola. Sigurno je da će on itekako nedostajati Irancima u budućnosti, ali odluka o odlasku je konačna.

Top Komentari

Keno
Vecu glupost nisam cuo, cuj ostala ozbiljno bolesna zato sto su joj sina vrjedali tokom utakmice haha, i ovi iranci preseravaju
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi