U Ajaxu zabrinuti, jedan do ključnih igrača propušta Tottenham?

Neres pod znakom pitanja

U Ajaxu zabrinuti, jedan do ključnih igrača propušta Tottenham?

Edmir Škorić

Ajax sutra navečer dočekuje Tottenham u revanšu polufinala Lige prvaka, nakon što je u Londonu prošle sedmice slavio s 1:0.

Ajax je jako blizu da napravi novi veliki uspjeh i da nakon Real Madrida i Juventusa, izbaci i Tottenham, a onda zaigra i veliko finale Lige prvaka.

Međutim, problem Ajaxu mogao bi da prestavi David Neres. Ovaj sjajni i standardni krilni igrač holandskog kluba upitan je za duel s Tottenhamom nakon što je zadobio povredu u finalu Kupa proteklog vikenda.

Neresova povreda nije teže prirode, ali u Ajaxu i dalje nisu sigurni hoće li 22-godišnji Brazilac biti spreman za najvažniju utakmicu sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je ove sezone odigrao 50 mečeva u svim takmičenjima i postigao je 12 golova, od čega dva u 11 mečeva u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi