U Anderlechtu našli konačno rješenje za bivšeg Zmaja?

Belgijski klub ga otpisao

U Anderlechtu našli konačno rješenje za bivšeg Zmaja?

Jedno od većih razočarenja po pitanju transfera Anderlechta je svakako kupovina bivšeg reprezentativca BiH.

Banjalučanin je s etiketom jednog od najboljih stopera u Grčkoj tokom ljeta stigao u Anderlecht uz obeštećenje od tri miliona eura, transfer je pompezno najavljivan, ali na kraju to se po belgijski tim ispostavilo kao propala investicija.

Nije se bh. fudbaler najbolje snašao u Anderlechtu, čemu su svakako kumovali i brojni skandali izvan terena, a da je njegov sat u ovom klubu otkucao svjedoči i to što je već dugo vremena izvan prve momčadi. Štaviše, zabranjeno mu je igrati i prijateljske utakmice koje Anderlecht organizuje kako bi mladi, kao i rezervisti mogli održavati formu.

Zimus se spominjalo da bi spas za karijeru mogao naći u Craiovi, ali kako se transfer na kraju nije realizovao, sada se pojavila mogućnost da se vrati u Grčku. Naime, AEK za koji je prethodno nastupao voljan je da dovede iskusnog defanzivca na posudbu s tim da Grci zahtijevaju da Anderlecht preuzme na sebe veliku plaću koju ovaj ima.

Het Laatste Nieuws navodi također da je AEK-ov tehnički direktor Nikos Lyberopoulos već boravio u Belgiji i razgovarao o potencijalnom transferu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Javna je tajna kako je doskorašnji reprezentativac BiH i danas omiljen među navijačima AEK-a, koji mu na društvenim mrežama redovito šalju poruke da se vrati u Atinu, gdje se prethodno zadržao godinu i pol dana.

Prije dva mjeseca je Banjalučanin kao gost AEK-a s tribina vodio navijanje u velikom derbiju protiv PAOK-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi