U Barceloni ogorčeni: Sudija prekršio pravilo dok je gledao VAR

Da li su u pravu?

U Barceloni ogorčeni: Sudija prekršio pravilo dok je gledao VAR

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na svom terenu pobijedili Espanyol sa 1:0 u meču 35. kola španske La Lige.

Barcelona je ovom pobjedom zadržala korak za Real Madridom, dok je Espanyol nakon 27 godina ispao u niži rang. No, ni ova utakmica nije mogla bez skandala, barem tako tvrde u taboru katalonskog kluba.

Naime, na samom početku drugog poluvremena Barcelona je ostala s igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Ansu Fati. Ovaj tinejdžer je u igru ušao u 46. minuti i na terenu je proveo svega četiri minute.

Fati je faulirao Calera i sudija Jose Luis Munuera Montero mu je pokazao žuti karton, no onda je dobio instrukcije da pogleda snimak što je i uradio. Sudija je nakon toga promijenio mišljenje i Fatiju je dao crveni karton.

Međutim, u Barceloni su bijesni zbog ponašanja Montera. Naime, oni su objavili da je glavni sudija samo pogledao fotografiju na VAR ekranu, te da se odmah okrenuo i Fatiju dao crveni karton.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz Barce su poručili da je sudija prekršio naglašeno pravilo koje glasi da on prilikom upotrebe VAR-a mora pogledati snimak cijele situacije, a ne samo fotografiju i na osnovu nje donijeti odluku.

U Barceloni tvrde da zbog toga sudija nije vidio da je Fati prvo došao do lopte, a zatim da je faulirao Calera.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Kako ova Barcelona pa i navijaci tih istih postaju dosadni, pa sve nekakvo kukanje, de neka im daju i titulu i sve neka samo sute. Gdje god sta citam kukanje barce, pa de malo obraza
10 1
NKZ1922
kad vidim da real ili uefalona seru za sudjenje, tacno mi se prisere. Kad se vama navlaci onda sutite ko pickice
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti