U BiH su ga ismijavali, a sada je na pragu velikana iz Istanbula
Foto: EPA

Adis Jahović pred transferom karijere

U BiH su ga ismijavali, a sada je na pragu velikana iz Istanbula

M. Šljivak

Premijer liga Bosne i Hercegovine stvorila je u prošlosti veliki broj kvalitetnih fudbalera, čiji rad i trud se u bh. klubovima nije prepoznao.

Jedan od fudbalera koji je iskustvo sticao na terenima u našoj zemlji je makedonski napadač Adis Jahović, aktuelni fudbaler turskog superligaša Goztepea.

Ovaj tim kojeg sa klupe predvodi nekadašnji reprezentativac Turske Okan Buruk igra zaista sjajno. Trenutno su sedmi na tabeli, a prvi strijelac lige je upravo Jahović.

Sjajne igre bi 30-godišnjem fudbaleru uskoro mogle donijeti veliki transfer. Za njegove usluge zainteresovan je istanbulski velikan Bešiktaš, koji ga vidi kao idealnu zamjenu za Cenka Tosuna koji je postao novi fudbaler Evertona.

Jahović će tako vjerovatno imati šansu karijere. Bešiktaš će u narednim danima uputiti službenu ponudu na adresu Goztepea, pa je nekadašnji fudbaler Veleža, Željezničara i Sarajeva na pragu velikog transfera.

Prije samo nekoliko godina u prvenstvu BiH se smatrao nedovoljno kvalitetnim i navijači ovih timova su zbijali šale na njegov račun.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon odlaska iz FK Sarajevo 2011. godine, Jahović je igrao za švicarske klubove Will i Zurich, a u karijeri je još nastupao za ukrajinsku Vorsklu, Rijeku i rusku Samaru.

Član turskog tima je postao 2016. godine, a ove sezone je u 16 utakmica postigao 14 golova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi