U C. Zvezdi mogu da žale: Šta je Pavkov tražio u Kini?

Napadaču propao transfer u Kinu

U C. Zvezdi mogu da žale: Šta je Pavkov tražio u Kini?

S. Mlaćo

Crvena Zvezda se oprostila od Milana Pavkova i činilo se da je njegov transfer u Kinu riješena stvar, no sada su nastali problemi.

Pavkovu je propao transfer u Jiangsua, a prema pisanju srbijanskih medija, razlog su uslovi koje je tražio član srbijanskog prvaka.

Naime, Kinezi su Pavkovu ponudili godišnju platu u iznosu o 1,5 milio eura uz dodatne bonuse, ali on nije bio zadovoljan.

Zatražio je platu od 2.000.000 eura, što je Kinezima bilo previše i 25-godišnjak se vraća u Beograd. Zvezda je na ovom transferu trebala zaraditi tri miliona eura, ali sada je sve 'na ledu' i biće veoma zanimlivo u arednim danima.

Pavkov će sada priključiti Zvezdi na pripremama u Austriji.

Pavkov je u Crvenu zvezdu stigao 2017. godine iz Radničkog za 300 hiljada eura, a ostat će upamćen po dva gola novom prvaku Evrope Liverpoolu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Crvena zvezda je tada na Marakani savladala Redse sa 2:0, a oba gola je postigao upravo Pavkov. Takođe jedan od onih koji će se pamtiti je bio i u 159. derbiju protiv Partizana.

25-godišnji napadač je prošle sezone odigrao 39 utakmica u dresu Crvene zvezde te je postigao 15 golova i upisao 5 asistencija.

Top Komentari

konjnakvadrat
PA ova ubleha ne vredi ni pola khurca
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi