U čast Emiliana Sale svi mečevi Lige prvaka i Evropske lige počinju minutom šutnje

Argentinac prerano preminuo

U čast Emiliana Sale svi mečevi Lige prvaka i Evropske lige počinju minutom šutnje

Endin Čaušević

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se večeras nakon skoro dva mjeseca pauze.

Liga prvaka se konačno nastavlja, a to isto važi i za mečeve Evropske lige koji se igraju u četvrtak. UEFA je danas objavila da će se na svim utakmicama održati minuta šutnje u čast Emiliana Sale koji je izgubio život u padu aviona.

Argentinski napadač je putovao iz Nanatesa za Cardiff gdje je trebao nastaviti karijeru, ali na to odredište nije stigao. Avion se srušio u more u Engleskom kanalu, a nakon dva mjeseca potrage pronađena je olupina aviona i tijelo 28-godišnjeg Emiliana Sale.

"U ime svih iz UEFA-e želim da iskažem sućut porodici Emiliana Sale. To je veliki gubitak za sve. Tužan sam što je jedan život oduzet na takav način i ne smijemo ga zaboraviti", rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, pored minute šutnje svi igrači će oko ruke nositi i crnu traku u čast prerano preminulog Sale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi