Završena obdukcija: Objavljeno od kojih povreda je preminuo Emiliano Sala

Nije imao šansu da preživi

Završena obdukcija: Objavljeno od kojih povreda je preminuo Emiliano Sala

E. Čaušević

Emiliano Sala izgubio je život u padu aviona 21. januara kada je iz Nantesa putovao prema Cardiffu.

Argentinski napadač samo nekoliko dana prije toga potpisao je za Cardiff u koji je došao iz Nantesa sa 17 miliona eura, no onda se desila tragedija koja je šokirala svijet. Sala se vratio u Nantes da se oprosti od saigrača, a na povratku za Cardiff avion se srušio u Engleskom kanalu.

Potraga za avionom trajala je dvije sedmica, a na kraju je olupina pronađena na dnu mora. Istražitelji su u avionu pronašli i jedno tijelo, a kasnije je utvrđeno da se radi o Sali. Engleski mediji su objavili i da je završena obdukcija, te da je poznato od kojih povreda je preminuo Argentinac.

Obdukcijom tijela utvrđeno je da je Sala imao povrede glave i torza koje su za njega bilo kobne. Naravno, zvaničnici su dodali da je bila mala šansa da Sala preživi ovakav pad aviona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, potraga za pilotom Davidom Ibbotsonom i dalje traje, te porodica prikuplja novac za nastavak istrage.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi