U četvrtak dočekuju Sarajevo: Tri temelja za novi početak Atalante

Papu Gomez, Mussa Barow i navijači

U četvrtak dočekuju Sarajevo: Tri temelja za novi početak Atalante

Atalanta je ušla u sedmicu koju su nazvali "Sarajevo". Tim iz Bergama čeka prvu zvaničnu utakmicu ove sezone, a mnogi navijači ne znaju šta mogu da očekuju u tom dvomeču.

Ne znaju iz razloga što su u Atalanti očekivali da neće igrati ovako rano svoje evropske utakmice, nakon kazne Milanu. Ipak, Bergamo Post osvrće se na predsezonu i potencira tri čvrsta temelja na kojima Atalanta treba krenuti u novi početak. Tri stvari koje nude optimizam za narednu sezonu.

Prvi temelj: Papu Gomez je tu. Subotnja utakmica sa Hertom potvrdila je da je Papu ključni igrač ove ekipe. On je vođa, borac, čovjek koji neprimjetno ugrožava gol. U Trofeo Bortolotti Gomez je bio jedan od najboljih unatoč tome što nije pronašao put do mreže, ali je uspio učestvovati u svakoj opasnoj situaciji tokom utakmice.

Iz Rima dolaze vijesti kako će Papu potpisati za Lazio već ove subote, no previše je ključan igrač da bi ga se olako pustilo.

Drugi temelj: Zapata će nadoći, dotad opcija je Barrow. S obzirom na prve službene utakmice ovaj napadač Atalante predstavlja drugi temeljni element koji je već vidljiv. Musa Barrow, napadač iz Gambije koji ima samo 20 godina, trebao bi imati značajnu ulogu. Njegovo tjelesno stanje već je jako dobro, izuzetno je pokretljiv i opasan pred golom.

Duvan Zapata ima mjesto u središtu napada, ali je opterećenje drugačije u usporedbi sa Sampdorijom i njegov imperativ mora biti "rad i samo rad". Već protiv Herthe pokazao je neke bljeskove, ali ne treba sa njim žuriti, tvrdi novinar koji prati Atalantu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treći temelj: Navijači Atalante su uvijek na visini zadatka. Na trofeju Bortolottija desila se još jedna demonstracija prethodne tvrdnje. Kod kuće podrška njihovih pristaša je senzacionalna, pred kraj jula 7.400 ih je stiglo vidjeti utakmicu protiv Herthe Berlin, dok je sezonsku ulaznicu već kupilo 12.000 navijača.

Za četvrtak i susret u Reggio Emiliji prodato je preko četiri hiljade pojedinačnih ulaznica što garantira odličnu atmosferu. Isto tako za drugu utakmicu u BiH pripreme su u toku, a osim čarter-letom navodno je mnogo onih koji će putovati 15 sati autobusima kako bi bili na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi