U Chelseaju su svi digli ruke od Lige prvaka, ali jedan čovjek još vjeruje u čuda

Može li ovaj tim do Lige prvaka?

U Chelseaju su svi digli ruke od Lige prvaka, ali jedan čovjek još vjeruje u čuda

Edmir Škorić

Chelsea je trenutno petoplasirani tim Premier lige s dva boda manje od Liverpoola. Šta Plavcima treba da dođu do četvrtog mjesta?

Stvar je jasna. Liverpool ima bolji međusobni omjer i gol-razliku, pa je londonskom klubu potrebno da pobijedi u gostima Newcastle, što i nije nerealno, no daleko teže im je čekati rezultat s meča Liverpool - Brighton.

Teško je vjerovati da će Salah, Mane i društvo baš na Anfieldu izgubiti u situaciji kada im je i bod dovoljan za Ligu prvaka. Dakle, Chelseaju samo teorija pomaže, ali za koji sat sve bi se moglo ugasiti. Mada, ima onih koji vjeruju u čuda, a među njima i igrač Chelseaja Tiemoue Bakayoko.

"Stvarno želimo u Ligu prvaka. Veliki smo klub koji je već osvajao Ligu prvaka, pa bismo voljeli da se kvalifikujemo. Još uvijek vjerujemo u to. Nama je najvažnije da se usredotočimo na našu igru, a u duelu Liverpoola i Brightona šta bude. Nakon toga ćemo se fokusirati na finale FA kupa", rekao je Bakayoko.

On je iz Monaca prešao u Chelsea i smatra da je engleska Premier liga znatno brža i teža u odnosu na Ligu 1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovdje nema čekanja, lopta brzo ide iz odbrane u napad. Nemate vremena da razmislite, intenzitet je visok, a u Francuskoj je sve sporije", ističe Bakayoko.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije