U januaru je spas: Jose sređuje dolazak velikog pojačanja iz Rome?

Pellegrini bi mogao put Manchestera

U januaru je spas: Jose sređuje dolazak velikog pojačanja iz Rome?

E. Škorić

Manchester United je loše otvorio sezonu, Jose Mourinho je svjestan da ekipi nedostaje još kvalitetnih pojedinaca.

United je slavio jedva protiv Leicestera u prvom kolu, no već u drugom je doživio prizemljenje u vidu poraza od Brightona, a doživi li sličnu sudbinu sutra protiv Tottenhama, mogla bi da se popale zvona uzbune.

Mourinho je želio dodatne igrače tokom ljeta, no uprava mu nije uslišila želje i ostalo je tek na dovođenju Freda i Dalota.

Sada se Jose sprema za januarski šoping i prema nekim medijima zagrizao je za veznjaka Rome Lorenza Pellegrinija. Dvadesetdvogodišnji nogometaš je i ranije bio Mourinhova želja, no u januaru bi mogao da postane član tima s Old Trafforda.

Pellegrini odgovara profilu veznog igrača kakvog traži Mou - poveznica između zadnje linije i napada, čovjek koji ima dobar šut, dobar pregled, marljiv je i može da bude poveznica u ekipi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posebni nije baš sretan na Old Traffordu i niko ne garantuje da će zimu dočekati u Unitedu, ali ne ode definitivno ćemo vidjeti nove igrače u ovom klubu. Očekuje se da uz Pellegrinija Mou kupi stopera, a to bi mogao konačno da bude Toby Alderwiereld iz Tottenhama.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi