Brojke su jasne: Džeko je najbolji napadač Rome u posljednjih 60 godina!

Nadmašio i legendarnog Batistutu

Brojke su jasne: Džeko je najbolji napadač Rome u posljednjih 60 godina!

E. Čaušević

Roma je pobjedom u gostima protiv Torina (1:0) otvorila novu sezonu italijanske Serije A, a junak rimskog kluba i ovaj put bio je Edin Džeko.

Kapiten bh. reprezentacije postigao je u finišu meča jedini gol na ovoj utakmici i tako donio tri boda svojoj ekipi. Džeko je mrežu Torina zatresao na fantastičan način čime je izazvao erupciju oduševljenja navijača Rome, ali i komentatora koji su prenosili ovaj meč.

Džeko je ovih dana tema raznih priča u italijanskim medijima, a Corriere dello Sport odlučio je napraviti analizu bh. napadača u dresu Rome. Oni su se odlučili pozabaviti statistikom i dokazati da je Džeko jedan od najboljih napadača koje je Roma imala, a definitivno je po svemu ispred legendarnog Gabriela Batistute.

Bh. fudbaler je skromno počeo svoju avanturu u Romi jer je u prvoj sezonji dao samo deset golova u svim takmičenjima, ali već naredna bila je za pamćenje. Džeko je u Seriji A postigao čak 29 golova u drugoj sezoni čime je bio najbolji strijelac u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Corriere dello Sport prenose da bh. reprezentativac ima bolje brojke od Batistute, odnosno da je mnogo više efikasniji nego legendarni Argentinac. Džeko po utakmici postiže 0,53 gola, dok je Batistuta u dresu Vučice postizao 0,39 golova po meč.

Ispred Džeke samo su dvojica fudbalera koji su igrali u dresu ovog kluba prije 60, odnosno 90 godina, a to su Manfredini i Volk. Što znači da je Džeko najbolji napadač kojeg je Roma imala u posljednjih 60 godina.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Akrobatauma
Dzeko se dokazao u svim ligama u kojima je igrao...strasan igrac i golgeter
41 1
redbull
Proci ce vremena i vremena dok Bosna dobije novog Džeku
33 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi