"U karijeri sam se susreo s raznim igračima, ali je Lazar Marković nešto posebno"

Denis Mujkić za SportSport.ba

"U karijeri sam se susreo s raznim igračima, ali je Lazar Marković nešto posebno"

E. Oštraković

Jedan od najboljih golmana u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine je sasvim sigurno golman Budućnosti iz Banovića, Denis Mujkić.

Iskustvo je na njegovoj strani, a imao je priliku da brani u nekoliko sjajnih klubova, te da radi sa mnogim dobrim igračima.

Denis je u razgovoru za SportSport.ba otkrio mnoge datelje o svojoj karijeri, a na početku je rekao kako žali za jednom stvari.

"Karijerom sam zadovoljam, ali naravno da vjerujem da je moglo bolje. Što se tiče Premijer lige BiH, tu sam ostvario sve što jedan igrač može. Bio sam zvanično najbolji golman lige, a u izboru sa mnom su bili Šehić i Nurković. Bio sam u reprezentaciji. Malo žalim što nisam napravio neku veću inostranu karijeru, osim što sam branio u Srbiji, ali nije bilo suđeno".

Otkrio je i ko je najbolji igrač protiv kojeg je igrao, ali i sa kojim je imao priliku da dijeli svlačionicu.

"Najbolji igrač protiv kojeg sam igrao u to vrijeme dok sam bio u Srbiji je Lazar Marković. Susreo sam se sa mnogim igračima, ali on je nešto posebno. Stvarno me impresionirao i on je tada potpisao za Benfiku. Kada je riječ o najboljem sa kojim sam dijelio svlačionicu, izbor je jasan. Za mene je to bivši reprezentativac, Dario Damjanović".

Kratko je prokomentarisao i svoj poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Pa dobro, to je naravno poseban osjećan. Bio sam ponosan jer sam bio u svlačionici sa Misimovićem, Spahićem, Džekom, Pjanićem".

Poziv u reprezentaciju dobio je od Miroslava Blaževića. Nekoliko godina kasnije, kada je branio za Jedinstvo za ulazak u Premijer ligu borio se protiv svoje Slobode koju je vodio upravo popularni Ćiro.

"To mi je bila zanimljiva situacija. Oba kluba su moja u pravom smislu te riječi. Na obje strane imam mnogo prijatelja. Tada je u Jedinstvu bio sportski direktor moj prijatelj Dujmović, a u Slobodi je bio kapiten Gradimir Crnogorac, moj bivši cimer. Razgovarao sam tada sa Ćirom u Banovićima jer je bio zainteresiran za neke igrače iz Budućnosti".

Ibrahim Mujkić, otac Denisa Mujkića, dugo vremena bio je vlasnik rekorda jer 1154 minute nije primio gol. Njegov rekord srušio je Adnan Gušo.

"Otac je u svoje vrijeme napravio vrhunski rezultat. Vjerujte, 1154 minute bez primljenog gola u Premijer ligi BiH. To nije malo. Često smo se znali zezati na taj račun. Kada nisam primao gol četiri ili pet utakmica u nizu, uvijek sam ga pitao plaši li se da će rekord biti oboren. Ipak, realno sada kada je Gušo taj rekord oborio, teško će to neko ponoviti".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na kraju razgovora porazgovarali smo sa našim sagovornikom i o trenutnoj situaciji kada je riječ o pandemiji koronavirusa.

"Mislim da ovaj virus najviše utiče na sport. Koliko god čovjek radio individualno, fudbal je kolektivna igra koja zahtjeva da se tako i trenira. Ne mogu reći da se plašim, ali pridržavam se svim propisanih mjera i pozivam građane da urade isto jer samo tako možemo pobijediti ovo zlo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi