U Lisabonu večeras meč koji se ne propušta 'ni za živu glavu'

Sudar titana

U Lisabonu večeras meč koji se ne propušta 'ni za živu glavu'

Liga prvaka se vratila na spektakularan način. 

Dva četvrtfinalna duela koja su iza nas donijela su nam atomski nogomet i mega zanimljive završnice.

PSG je prvo nakon trilera izbacio Atalantu, dok je sinoć Red Bull Leipzig golom u 88. minuti pokvario snove Diegu Simeoneu i njegovom Atletico Madridu o tome da će konačno osvojiti Ligu prvaka.

Kao šlag na tortu svih duela četvrtfinala večeras se u Lisabonu sastaju dva velikana - Barcelona i Bayern Minhen.

Kada se sastave u istu rečenicu Barcelona i Bayern, mnogima su odmah na pameti dva okršaja ovih timova iz Lige prvaka. Prvi je onaj iz sezone 2012/13 kada je Bayern u polufinalu s ukupnih 7:0 porazio Barcu, a drugi je onaj iz polufinala sezone 2014/15 kada je Barcelona sa 5:3 izbacila Bayern i kada je Lionel Messi za sva vremena obrukao Jeroma Boatenga.

Ako gledamo po formi i onome što su ekipe pokazale u prethodnih 12 mjeseci, utisak je da je Bayern priličan favorit u ovom dvoboju, ali ako uzmemo u obzir da Barcelona u svojim redovima ima Antoinea Griezmanna, Luisa Suareza ili čarobnjaka Lionela Messija, onda je jasno da takvu ekipu nikada ne treba otpisivati bez obzira na užasnu sezonu koju ima iza sebe.

Barca je u revanšu osmine finala protiv Napolija prošle subote pokazala da ima najviše ambicije u završnici Lige prvaka. Napolitanci su razmontirani u svega 46 minuta i time su Messi i kompanija poslali zastrašujuću poruku Bayernu.

Ipak, pitanje je koliko se Bayern može zastrašiti obzirom da ima 18 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima i 56 postignutih golova u tom periodu! To je statistika koje se trebaju uplašiti svi pa i velika Barcelona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

MOZZART kladionica smatra da je Bayern favorit s kvotom 2,15. S druge strane, na Barcu se nudi koeficijent 3,10, a na X 3,50.

Utakmica počinje od 21.00 časova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Hocetel prestat uporedjivati jednu sezonu Lewe sa 15 godina Messia? Mnogo ste egoisticni i ljubomorni samo zato sto vas omiljeni igrac nije ni na mapi budite realni
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi