U mjesnoj zajednici zasijali reflektori, očekuje se spektakl: "Zvat ćemo Sarajevo ili Željezničar"

Historijski trenutak

U mjesnoj zajednici zasijali reflektori, očekuje se spektakl: "Zvat ćemo Sarajevo ili Željezničar"

S. Mlaćo
Teme:

Prelijepa sportska priča dolazi iz Srednjobosanskog kantona, tačnije Općine Busovača, odnosno Mjesne zajednice Kaćuni.

FK Kaćuni je prvak Prve kantonalne lige SBK/KSB, a čelnici kluba odlučili su na najbolji mogući način iskoristiti pauzu zbog pandemije koronavirusa.

Mladim dječacima, te seniorima žele obezbijediti što bolje uslove za rad i za sada im ide sjajno.

Prije par dana zasijali su i reflektori, što je zaista velika stvar za klub koji se nalazi tek u četvrtom rangu bh. nogometu. Prvi čovjek kluba Asim Mekić sa vrijednom ekipom krenuo je u posao i ne kriju zadovoljstvo zbog svega što je odrađeno, no ne misle stati.

"Mi smo već imali projekat i krenuli smo u posao. Uradili smo sve potrebno za navodnjavanje terena, tu je video nadzor, a postavili smo i reflektore. Imali smo sam jedan sprat od prostorija, star preko 40 godina, te smo i to sada sve uradili potpuno novo", priča ljubazni Mekić, zaljubljenik u sport i svoje mjesto.

Proba sa paljenjem reflektora posebna je priča.

"Prije par noći održali smo sastanak između kluba i Mjesne zajednice, te isprobali i reflektore. Korona nam je tako ću reći pomogla. Zatvorili smo se dva mjeseca na stadion, radili i nismo stajali. Teren je proširen, a naravno ima tu još posla".

Za općinu i načelnika ima samo riječi hvale.

"Treba nam podrška. Kaćuni to zaslužuju. Imamo dosta djece, sjajne uslove. Moram spomenuti i načelnika koji nas je uvijek podržao kada smo mu se obratili. Nadam se da će i NS SBK/KSB podržati ovakav jedan lijep projekat".

Prva zvanična utakmica pod reflektorima će sigurno biti za pamćenje u ovom malom mjestu, ali ljudi bogatog srca i veoma vrijedni koji za svoj kraj čine sve.

"Tu prvu utakmicu želimo pozvati FK Sarajevo ili FK Željezničar. To bi zaista bila velika stvar, nadam se da će nam se ispuniti ta želja".

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

Kaćuni su prvak kantonalne lige, ali ne razmišljaju o višem rangu, s obzirom da je Druga liga Zapad veoma skupa. Putovali bi do Cazina, Bužima, Bosanske Otoke, itd... To im nije u planu.

"Mislim da nećemo ići dalje, previše je to novca za nas. Busovača već igra taj rang, previše je imati dva kluba u Općini. Nama je cilj zdravo i sportsko druženje, te da imamo što više djece", dodao je na kraju Mekić te nam uputio poziv da dođemo u Kaćune, uz naglasak da riječima ne može opisati sve što je urađeno.

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Cim se vi lomite izmedju Torpeda i Želje,zovite Torpedo jer ta dva pojma u istu ravan se ne smije stavljati.
11 5
SarajevoFC
Ovde bi skretničarima bilo ko kod kuće, ovo im je svakako jedna od baza navijača.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi