U nastavku sezone pet izmjena i u Premiershipu

Pravilo odobreno

U nastavku sezone pet izmjena i u Premiershipu

Esmer Oštraković

U toku je sastanak između čelnih ljudi Premiershipa, sa predstavnicima klubova iz najjačeg ranga nogometa u Engleskoj.

Novinar sa najboljim informacijama kada je riječ o Premiershipu, David Ornstein, prenio je jednu informaciju sa sastanka.

Naime, kako on tvrdi jedan dio sastanka je zaključen, te je odobreno pravilo o pet izmjena. To pravilo je već uvedeno u Bundesligi, te se uveliko koristi.

Tako će ekipe u toku utakmice imati pravo da izvrše po pet izmjena, ali na tri puta. Ukoliko zamjene igrača na poluvremenu on se neće ubrajati u ta tri puta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je sasvim sigurno nešto novo u svijetu nogometa u Engleskoj, te ostaje da vidimo kako će to funkcionisati do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi