U NK TOŠK jasni: Želimo da se sezona završi na zelenom terenu

Vrijeme odmiče, upitnika je sve više

U NK TOŠK jasni: Želimo da se sezona završi na zelenom terenu

S. Mlaćo

Nije poznato šta će biti sa prvenstvom u Prvoj ligi FBiH. Odigrano je tek jedno kolo nastavka sezone, a klubovi su već održali jednu video konferenciju sa čelnicima NS FBiH, te osobama zaduženima za ovaj rang takmičenja.

Iz Zvijezde Gradačac su u današnjem saoopštenju naveli da se se prvenstvo treba prekinuti.

Saznajemo da su klubovi podijeljeni, no to vješto za sada kriju. U NK TOŠK žele da se sve završi za zelenim terenom, te da se pronađe najbolji model za nastavak takmičenja. Svjesni su teške prije svega finansijske situacije koju je donijela pandemija koronavirusa.

"Moja lična želja, te našeg trenera i nogometaša je da se prvenstvo završi. Treba se pronaći model, ali svi smo svjesni situacije. Finansije su naravno najveći problem, Općine i kantoni umanjuju sredstva, sve to ide teže, jasno je i ono što su istakli iz Zvijezde. Ništa oni nisu rekli netačno", kazao je za SportSport.ba predsjednik NK TOŠK Edin Mujčić.

"Opet ističem, želja mi je da se sve završi na zelenom terenu. Možda da igramo neku završnicu klubovi iz vrha, te klubovi iz dna, pa da se na taj način smanje i troškovi, ali da se ipak završi. Ne znam šta će biti sa sezonom, kako će to sve onda proglasiti, ako bi završilo već nakon 16 kola. I na video konferenciji sam rekao da sam za to da se prvenstvo nastavi, no sada i vrijeme odmiče, moraju se odraditi te neke pripreme, a vremena je onda sve manje", dodao je Mujčić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Saznajemo da su izričito za nastavak sezone u NK GOŠK iz Gabele.

Ovaj tim vodi borbu za sami vrh tabele, dok je u Kupu BiH izborio plasman u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi