U Partizanu trljaju ruke, veličanje ratnog zločinca neadekvatno kažnjeno
Grobari su u ranijim mečevima grupne faze Evropske lige vrijeđali žrtve genocida, veličali ratnog zločinca, ali na kraju Partizan zadovoljno trlja ruke jer je UEFA zažmirila na jedno oko

Samo novčana kazna

U Partizanu trljaju ruke, veličanje ratnog zločinca neadekvatno kažnjeno

E. Škorić

Za razliku od Crvene zvezde, Partizan je ipak dobro prošao i UEFA ga nije drastično kaznila.

FK Partizan je samo novčano kažnjen, pa će ipak navijači moći da dođu u Humsku na proljeće i da gledaju meč šesnaestine finala Evropske lige protiv Plzena.

Crno-bijeli će morati da plate 30.000 eura novčane kazne, ali čelnicima kluba je najvažnije da će imati publiku u narednom susretu.

Partizan se tereti za rasističke parole s tribina, neprikladno ponašanje navijača, prisustva neakreditovanih predstavnika pored terena, kao i isticanje banera podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope Partizan - Viktorija igra se 15. februara na stadionu u Humskoj.

Sve u svemu, za 30.000 eura Grobari mogu da vrijeđaju žrtve, a Partizan da igra pred punim tribinama. Zvezda je pak zbog sličnih stvari kažnjena zabranom prisustva publike za duel s CSKA Moskvom, mada su crveno-bijeli odmah najavili žalbu.

Promo

Top Komentari

Rustempasa
Sramota, ovdje vise nema nikakvog smisla. Zamisli da Njemci skandiraju "Adolf Hitler" kakvu bi kaznu dobili...
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi