U Poljskoj nemir zbog 'pogrešno protumačenih riječi selektora', ali i osporavan bod BiH u Firenci

Poljaci nezadovoljni igrom u Amsterdamu

U Poljskoj nemir zbog 'pogrešno protumačenih riječi selektora', ali i osporavan bod BiH u Firenci

Edmir Škorić

Dosta je kritika na račun nogometaša poljske reprezentacije poslije poraza u Nizozemskoj (1:0) u petak navečer.

Poljaci su u Amsterdamu mininalno poraženi, ali očajno su igrali, pa je bilo dosta kritika sa svih strana. Sada, pred duel s BiH u Zenici u ponedjeljak, potpredsjednik Poljskog nogometnog saveza Marek Komzminski staje u odbranu igrača i osporava ujedno rezultat Zmajeva u Firenci (1:1) protiv Italije. 

"Volio bih i da poljska reprezentacija igra bolje. Ali stvarno, nemojmo pretjerivati. Igrali smo s vrhunskom momčadi, a možda su neki igrači Nizozemsku olako shvatili, vjerujući da ćemo samo tako da pobijedimo", rekao je Kozminski.

Za razliku od selektora Jerzyja Brzeczeka, koji je bio zadovoljan poslije te utakmice, Kozminski baš i nije, ali stao je u odbranu selektora kojeg su "razapeli" upravo zbog izjave da je zadovoljan nakon očajne partije u Amsterdamu.

"Teško je biti zadovoljan nakon poraza. No možda krenemo od toga d su selektorove riječi malo izvučene iz konteksta. Nije mislio da je zadovoljan cijelom igrom i njenim dijelovima već određenim taktičkim stvarima. To je bila ideja koja stoji iza njegove izjave", dodavši:

"Slažem se, njegove riječi bile su pomalo i nesretne, ali još jednom naglašavam - mediji su ih pogrešno protumačili. Previše doslovno. I ne trudim se da branim selektora. Jureka poznajem godinama, dugo mi je prijatelj i ne mislim da mu trebam ja ili neko drugi da ga brani. A ne treba iz razloga jer se brani rezultatima, uspjesima. U petak je izgubio od Nizozemske, ali kad pogledamo posljednjih osam godina ove reprezentacije, samo su reprezentacije Njemačke i Portugala bile protivnik Poljske na ovoj razini (Liga nacija). Nizozemska je bila sljedeća".

Ipak, jedan udarac u okvir je premalo...

"Da, premalo. Nizozemska ih je imala puno više", složio se Komzminski s konstatacijom poljskog novinara na Sport.pl.

A možda je samo Nizozemska s najmanje truda dobila Poljsku koja je bila očajna?

"Ne, ne slažem se s tim. Mučili su nas i to se moglo vidjeti. Bilo je dijelova kada su oni dominirali nad nama, ali to bi je bilo sve do 30. minute. Mi smo se vješto branili".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U ponedjeljak, utakmica protiv Bosne u Zenici, šta očekujete?

"Vjerovatno će to biti drugačiji tok utakmice. Bosanci ne igraju kao Nizozemci. Neće biti takvog tapšanja. Najviše od svega očekujem bolji rezultat jer nam je ova momčad puno bliže kvalitetom. U petak su odigrali protiv Italije 1.1. Dobar rezultat, ali i mi smo isto odigrali u Bologni prošle godine. Italija ipak danas, za razliku od Nizozemske, nije u prvom planu najboljih svjetskih reprezentacija", dodaje potpredsjednik Poljskog nogometnog saveza.

Top Komentari

nodi_11
Čovjek je realno, mi smo tu negdje po kvalitetu sa Poljskom i to treba da nas imponuje zato sto su ljudi stalni ucesnici SP i EP.
12 0
dinass
I Holandija i Italija su bile u padu zadnjih godina ali reci da je sada Holandija bolja od Italije moze reci samo neznalica
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi